Mar 17, 2008, 10:07 PM

Весело хоро 

  Poetry » For kids
1152 0 7

ВЕСЕЛО  ХОРО

 

Пет кокошчици засмени,

с пъстри рокли пременени,

люшкат весело хоро:

"Ко-ко, ко-ко, хо-хо-хо.

 

Пълна кошница с яйца

снесохме си, тра-ла-ла.

Ще си имаме деца

иха, иха, иха-ха."

 

Весел Петльо - горд, напет,

скача, тропа най-отпред:

"Кукуригу, ха, така -

ще си имаме деца!"

 

Видя баба туй хорце,

плясна весело с ръце:

"Аз пък нося ви зрънца,

сладко да ви нагостя."

© Лилия Велчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??