Jul 31, 2019, 8:41 PM

Ветрове и мачти 

  Poetry » Love, Landscape, Phylosophy
669 0 0

Обръщаш се налявовятър.

Обръщаш се надясновятър.

Поглеждаш надолуземя няма.

Вдигаш глава нагоресвети.

 

Очите бавно плъзгат се по хоризонта,

по-нататък, по-назад, оглеждат се навред.

Търсят те (какво ли?).

 

Може би усмивка проста, хладна и плоска.

Може би не търсят, а навяват,

навяват те тъга и стон.

Кой ли срещне ги, боли,

кой забави се, краят не търпи.

 

Знае ли времето как да ги раздели?

Знае ли то колко много боли?

А дали изтича неуморно,

или всичко е толкова смехотворно?

 

Защо ми казват"Време е."

Защо си тръгват, без да затворят вратата дори?

Или времето просто не боли.

То дори и не върви...

 

Не виждам смисъл аз дори да пиша,

щом пейзажът е застинал тъй,

сякаш никога не би разбрал,

какво е ти да бъдеш цял.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??