Aug 17, 2014, 8:10 PM

Видов ден 

  Poetry
368 0 2

Поредна болка ме гнети

и тя не се събира в длани.

Вечерна птица в мен лети

и рови в мъжките ми рани.

 

А думи люти, като сол

поръсваш ти на всяка рана.

Над мене черен ореол

събира обич неразбрана.

 

Душата ми потъва в прах,

но тя това не заслужава.

Сърцето се тресе от страх

и в ритъма се задушава.

 

Но знам: ще дойде видов ден

и раните ще оздравеят.

А спомени далеч от мен

с река в море ще онемеят...

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Росене, за коментара и за оценката!
    Желая ти хубава и спорна седмица!
  • Животът всичко взима,
    но не връща!
    Не се гнети,
    тя сама ще те намери!ПОЗДРАВ за стиха!
Random works
: ??:??