Видях я! Беше здрава.
И пълна, пълна, пълна! – с топлина.
Косата и, оранжева и плавна,
над улицата с синя планина.
Видях я...В гръб.
И без да я смущавам.
(Благодаря ти, Господи добър! )
Очите ѝ не мога да забравя.
И да целуна мекия ѝ дъх.
© Петър All rights reserved.