Dec 3, 2007, 10:11 AM

Видяно 

  Poetry » Landscape
473 0 18

На билото на тази планина,

дали това е краят на  света,

дали е нечовешки самодиво,

аз мисля, че е приказно красиво.

 

Там ветровете нощем се прибират,

говорят си и тъжни звуци свирят.

Там облаците билото завиват,

оглеждат се, но никой не намират.

 

Звездите там свободни са да плачат,

една със друга тайно се  закачат.

Луната будна е и осветява,

очите на Балкана заслепява.

 

И всичко е сакрално непознато,

и всичко е във песните възпято,

и всичко туй е казано отдавна,

преплитайки ръце - това е тайна.

© Силвия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??