Ще прокървя. Ще преболя,
но няма длъжна да остана.
Ще съм ви съвест. И беля.
Оголена до кокал рана.
Ще се взривя. Ще прокълна
очите мамещи на мрака.
Ще разделя една вина,
защото прошката не чака.
Ще се смиря – очакван дъжд –
валял сто хиляди години,
когато сянката на мъж
през сънищата ми премине.
© Нина Чилиянска All rights reserved.