Oct 27, 2021, 5:34 PM  

Вик от изповедалнята 

  Poetry » Phylosophy
242 2 8

ВИК ОТ ИЗПОВЕДАЛНЯТА

 

В ума ми вие гладен единак

и с дрипав шал луната е повита.

От първите зори до късен мрак

кънтят безспир в душата ми копита.

 

Как всеки ми е изповядвал грях

и аз съм кът уютен в дъжд и в суша.

Но никой и до днес не е посмял

поне веднъж и мене да изслуша.

 

Споделям всяка скръб и тържества,

закусвам често с мрачните ви мисли.

И те ще пръснат моята глава.

Наема ли се някой да почисти?

 

О, спрете най-накрая този хленч

каймакът звезден вкисна многократно.

Издигнала бих необхватен бент

да удържи прибоя на тъгата.

 

Не е безкраен земният ми срок

и до секунда знам, че преброен е.

Достатъчна е капчица любов
и вички грехове ще са простени. 

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??