Jun 10, 2022, 3:01 PM

Вик за памет 

  Poetry » Phylosophy
275 1 2

Страхувам се, уви не от смъртта

и не от туй, което после ме очаква.

Страхувам се най-много от това,

че паметта ми някой нагло хаква.

 

А, искам всичко да запаметя

усмивки, думи, погледи любими,

гласът искрящ на малката ми дъщеря

да можех, щях да претворя във рими.

 

А казват: „ С миналото не гради

загърбиш ли го, ти с успех ще тичаш!“

Но как ли, бъдещето, кой си,- ще реши,

ако не можеш ти рода си да обичаш?!

© Зоя Мартинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??