Dec 31, 2008, 10:56 AM

Вино 

  Poetry » Love
1149 0 10
На М...
Kak жадувам да пия от виното
с аромата на твойте мечти,
и да легна, завита във синьото
на небесните люлки – почти
омагьосана...

Да прегърна поредното сбогом
кат живителна сила у мен
и да зная, че нежно е словото,
напоило последния ден
и въпросите...

Обладана, да губя от злобата,
прекроила човека във враг,
да съсипя игриво отровата
и да чакам пред белия праг  
на съвестта...

Ще открия зелени следи,
сътворени от твоята радост,
осенила живота преди
и потъпкала с истинска ярост
глупостта...

Претворена ще чакам властта,
изгорила досадните грешки
в мирото, в копнежа, в милостта,
преоблечена в огнени дрешки - 
озарена...

Kak жадувам да пия от виното
с аромата на твоите дни,
и да легна, обречена в синьото,
в „лудостта” на твойте очи – 
притаена...




© Агапея Полис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??