Aug 27, 2019, 5:25 PM

Виното е любов 

  Poetry » Phylosophy
424 0 3

И слънцето показа гръб

На хоризонта изсветля

Пробуди се денят без скръб

За миналото на нощта.

 

В лозята всичко оживя

На жив мравуняк заприлича

Плодът на боговете засия

Огряно от на слънцето лъчите.

 

Превърнаха го в еликсир

Вкусът му оценен е свише

А чувството от този вкус е пир

За който с златни букви в историята ще се пише.

 

В Асеновград са тез лозя

И майсторите тука са родени

Защото нейната земя

Ги ражда толкова големи.

 

А виното е истинска наслада

И истината в него ще откриеш днес

Превърнало се е в балада

Предавана във времето като блажена вест.

© Hristo Hristov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??