Цигулките стават по-ценни, колкото повече остаряват.
В. Настрадинова "Нямата цигулка"
Откраднато виолончело,
в тълпа загубило гласа си.
Лъкът поскърцва неумело
по нотите на утро свъсено.
Не помни колко е голямо,
кога се е родило - също.
Мълчи сега в калъфа - нямо,
като във празна къща.
Париж отдавна не сънува
паваж, карети, кринолини,
напира с шум и се вълнува
пред Операта в лимузини.
А челото е победено,
тълпата жадна пита хладно:
Щом съм ненужно бреме,
душата ми защо открадна?
17.02.2018 8:00
© Мария Димитрова All rights reserved.