Висшата мъдрост
не се предава с думи.
Тя се предава в мълчание.
Можеш да я усетиш
като лотосово ухание
или весело настроение.
Тя не е канон или указание.
Тя е светлина и звук,
там дълбоко в теб
и винаги тук.
Открий ги, улови ги,
с тях живей.
Първороден звук,
облян в светлина
от хиляди слънца.
Свят, като отражението
на един кристал.
Чувства, гладки
като опал.
Живот, написан
върху палмови листа.
Път дълъг, но твой.
Нирвана - щастлив покой
за всяка душа.
© Васил Георгиев All rights reserved.