На Копенхаген му е есенно,
събрал е в пуловера си тишини.
Вечерта е полумесечно белязана
в було от непрогледност и мъгли.
Часовникът на гарата – замръзнал,
бездушно сляп за хорските съдби.
Говорителят прашен се събужда,
думите му машинално се сподавят
в тъмносините вечерни дълбини.
Гарата зловещо тъжна приказка шепти
за човека, който на релсите е скочил,
а дъждецът започнал ръждиво да ръми,
под тежестта на влака месото си изложил,
сблъсък, отразен в леда на хорските очи.
Затова влаковете в Копенхаген закъсняват,
а някой някъде е закъснял
ръката си да
подаде.
© Недописана All rights reserved.