May 18, 2008, 10:34 PM

Влез в манастира ми, дяволе 

  Poetry » Other
1369 0 43
Душата ми е манастир безлюден.
Заключен е от четири страни.
Почувстваш ли се някога изгубен,
вземи ключа и там се потърси.

Когато влезеш там, ще чуеш песен.
По стихове, написани от мен.
Почувстваш ли се на криле понесен,
подобно Дявол в Рая - остани!

Приготвила съм масата за двама.
Макар да ми е тъжно от това
да знам, че любовта парола няма.
Измислям си любовните слова.

Приемам те във своя дом копнежен.
Душата ми самотна онемя...
Макар да си от дявола по-черен,
със хляб
и вино
ще те нагостя!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??