Sep 8, 2020, 10:01 AM  

Воин 

  Poetry » Phylosophy
731 1 2

Тук си стъпил с орисия за борба.
На теб улиците и горите са ти тесни.
Воин роден с цел за свобода,
намерил я в собствените песни.

 

Не е нужно да изкореняваш тръни.
Не е нужно да се потиш до зори.
Но не спирай да вървиш напред,
замечтан, към своите висоти.

 

Не се губи в чуждите поеми.

Не си търси място в нечий лабиринт.
Обгърни света си в хризантеми
тихо, под нечия въздишка скрит.

 

Не си роден за да те ограничават.

На ничии граници ти не подлежиш.
Не си роден да те пресъздават
А да се бориш, пееш и блестиш.

 

Ти воин си с китара в ръка.

В сърцето, скрито пламъкът гори.
Обезсмисляш думата - тъга,
в света, който сътвори.

 

© Радица Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Едно прекрасно тълкуване на стихотворението! Много Ви благодаря!
  • Стих възхвала на музиканта, чиито песни не признават граници и проникват навсякъде, където има обич между хората! Поздравления, Радица
Random works
: ??:??