Война! Отвратителна дума!
Един воюва срещу друг,
един решава да владее друг
и с гордостта си изявява
кога го подчинява!
И вярват уж в един Творец
и кланят му се, свещи палят
и там където сърцето бие за живот,
кръст на синджири носят!
Но питат ли се
Тоз Исус на кръста
що грехът човешки понесе,
как ежедневно умира
с всеки един от тях
приел завист, злоба, омраза,
готов да им прости отново!
Едничък поглед към Него да отправят
с истинска любов да го погледнат
и там в очите му да видят
себе си и своят брат!
Любов ако има между нас и разбирателство,
мирът ще бъде в нас!
Хора, осъзнайте се!
© Румяна Щерева All rights reserved.
с истинска любов да го погледнат..." Дано!!!