Feb 10, 2021, 11:42 AM

Воинът 

  Poetry
453 0 5

Не отстъпвай пред тази несполука, нито крачка назад,

знам, че е тежко, виждам сълзите бликащи в мъка и яд,

Мечтите пред тебе потъват, денят ти обречен заспива,

но когато е тежко неостъпвай, намери последната сила!

 

Като пред огледало вземи в ръка това парче хартия,

вгледай се и открий душата си, това е твоята магия,

Същината е скрита в твоето сърце, за нея си достоен,

следвай я в мрака, не затваряй очи, бъди спокоен!

 

Тежко е когато няма кой да чуе зова ти мълчалив,

самотата те покорява, някак странно още си жив,

опита да литнеш, но падна в пропаст бездънна,

вчера твореше копнежи, днес кошмар ти се сбъдна!

 

Край неочакван...Не, приятелю, това е само начало!

Сълзите изтрий, зъби стисни, здраво стъпи и давай направо!

Ти сега си войник с едничко верно оръжие – твоята воля,

шепнещ “покажи ми пътя на вярата за да се преборя!“

 

Удари тежки от живота суров, твърде млад, но ти ги пое,

загуби баща си, изведнъж ти порасна, а бе още дете,

всеки следва съдбата си, но ти за нея реши да се бориш,

избра сам са вървиш пред позора в мъка да се затвориш!

 

И ето, че всеки войн гордо пристъпил в боя жесток,

вместо награда, страание тежко получава – житейски урок!

 
Посветено на Тошко

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря Мария!
  • Много сила се иска, за да бъдеш борбен, въпреки всичко, което те е сполетяло. Поздравявам те за желанието да възпитаваш такъв стоицизъм у хората, Белгун! 😃
  • Благодаря Ви!
  • Надъхано и борбено!Хареса ми!
  • Много ми хареса, че не приемаш краят за край, а за начало.
    Успех!
Random works
: ??:??