Jan 12, 2013, 3:27 PM

Впрочем 

  Poetry » Other
623 0 8

 

 

Колкото и да се опитвам,

не мога.

Колкото и да искам,

не мога.

Не става,

разбираш ли?

 

Сега тук,

после там,

това-онова…

И уж съм сериозна,

а всъщност

 

ме чака учебникът,

ми подсвирква прозорецът,

мивката,

животът

ме дебне зад ъгъла.

 

И докато другите вече си тръгват,

аз тепърва отивам.

 

И си сверявам часовника

с нея,

с него,

с тях…

Пардон!

Той

ми сверява часовника

и после аз се сравнявам

с нея,

с другата нея

и с всички останали.

 

И ми липсват

още няколко книги,

още повече дни

и любови,

заплати,

пиячка,

настроение…

 

Но ти си писател,

а аз съм читател.

Нали?

Или беше обратното?

 

Навън

има хора.

Има мръсни автомобили

и скърцащи пейки,

има няколко стари дървета,

две баби

и много боклуци.

 

А вътре

е празно.

Модерен апартамент

с много пространство,

някакви думи,

мълчание

и вчерашната ужасна мигрена.

Плюс кисело мляко,

любовни стихотворения,

неудобна възглавница

и фенер без батерии.

 

А се опитвам,

да знаеш.

Казвам си –

утре

ще се гордея със себе си.

Утре

няма да си спомням за днес

 

и изобщо.

Щях да те питам

дали обичаш кайсии,

но…

 

Впрочем четеш ли поезия?

 

 

© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много ми хареса!
  • Много ме радвате! Благодаря Ви.
  • Ако спреш да искаш,може и да се получи,Пепър...
    Блокирай механизмите на всичко,което подсвирква неканено.
    Благодаря за поздравите от Дормео...и кайсиите...и,да-чета поезия...
  • ... особено такава
  • Ще си сменя възглавницата!

    Впрочем "докато спим мислим" или обратното...?!
  • ...
    Хубаво е, Пепър!
  • Много хубаво пишеш!
  • Нещо си тъжна в последните си стихове...
    но аз обичам и пингвини, и кайсии, и сини котки
    ( много често си задавам наум и аз този въпрос )
Random works
: ??:??