May 17, 2012, 12:48 PM

Врачуване 

  Poetry » Phylosophy
663 0 4

Ще сложи карта или зар ще хвърли

и в кармата човешка ще се взре:

на фолк певица, топ модел, на гърли,

на бизнесмен, "педал", или конте...

 

Разбрала, че под лустрото се крие

по-често сив, нерадостен живот;

че, свило се, сърцето тежко бие,

ако го стяга някакъв хомот!

 

Заплащат ù с бижута и със злато,

със долари, и с чекове дори!

И всеки мисли, че, платил богато,

ще може своя грях да заплати!

 

Но врачката не бърза да изкаже,

което Дух свети ù нареди!...

Кое в реалността все пак е важно:

животът утре, днес, или – преди?!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??