May 28, 2013, 7:52 AM

Враждебно 

  Poetry » Other
352 0 0

                                             ВРАЖДЕБНО

                                                                На М.С.

                                    

                              Той гледа, може би странно,

                              със зловещите очи впити във теб.

                              Дори ти се струва това неморално,

                              да оголва души, като терапевт.

 

                              И гледа те той през тънки очила,

                              а в устата му дими цигара.

                              Дими, опушва сетива

                              и инфаркт дори ще ти докара.

 

                              И разкъсва цял голия свят –

                              покой, желания, мечти.

                              А душата ти огромна – Голиат,

                              роптае срещу него и крещи.   

 

                              Дали ще те спре тази враждебност?

                              Ще намериш ли сили? Все още не знам,

                              ала бягството днес е потребност

                              и спасява света ти, и той си е там!

 

 

                                        

 

© Иван Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??