Aug 27, 2015, 6:34 PM

Време е... 

  Poetry » Civilian
410 1 3

Спиш ли, българино? Спиш
завит със завист и омраза.
Замръзнал и в безсилие мълчиш,
и псуваш Господ, че те е зарязал.
И стискаш в ледени ръце
последната останала ти вяра,
че някой бъдеще ще ти даде,
че други вместо теб ще се изправят
пред онзи що уби духа на Левски
и на дедите ти завета поруга...
Вдигни се българино  днеска
и защитавай таз изстрадала земя.
От пепелището със шепите събирай
сълзите на погубения род
и с тях измий калта от своето име,
и възроди се извисен, и горд
с история вековна... С воински дух
в юмрук от огън тиранията смажи.
Че си достоен син на Аспарух
с дела, не с думи покажи!

 


© Биляна Битолска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??