Nov 27, 2016, 4:12 PM

Време отлетяло 

  Poetry
631 2 6

Прииждат тихо звуците на есента,

на капещи листа, на време отлетяло,

замира всяка дребна живинка

в света на хора, без време овехтели.

Така коварно и в моята душа 

проникват смело пипалата и отровни -

усещане на леност и тъга...

умора и печал, отчайващо отломни.

Проправят път към всяко сетиво,

достигат бавно всяко кътче на душата

и всеки порив на воля и борба 

изчезва някак притъпен във тишината.

Безсилна да се боря със това,

потънала в безнадежност и униние,

посрещам тази горест, самота..

и пак така горчиво я преглъщам.

© Периян Байрамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??