Jul 15, 2010, 9:23 PM

Времето всичко лекува 

  Poetry » Other
515 0 8

     Времето всичко лекува.
     Нищо, че днес ми се струва
     целият свят, че е сив;
утре цветя ще цъфтят из полята,
утре и птици ще пеят в гората,
утре със смях ще сменя тишината,
     утре ще бъда щастлив!

     Утре! -- за мен си лекарство.
     Утре и в моето царство
     бодри тръби ще звучат.
Нека се счупи ужасната шпага,
що на мъчения днес ме подлага,
нека се пръснат мъглите веднага,
     нека сълзите да спрат!

     Мъката в смях ще обърна,
     нови мечти ще прегърна,
     силен ще бъда в зори.
Болки ще бягат пред пориви свежи.
С яд щом разкъсам античните мрежи,
пламъкът ясен на нови копнежи
     радостно в мен ще гори.

     Няма да тлея и чезна,
     както в ужасната бездна,
     дето държеше ме скръб.
Няма да слушам гласа на сирени --
пристани нови ще търся, огрени,
с песен на всички мечти провалени
     смело обръщайки гръб.

     Утре. Смях. Блянове. Време.
     Времето нека ме вземе
     в свойте прегръдки от мед.
Щастие, радост ще има за всеки,
вкусил Надежда за нови пътеки.
Вечни да бъдат крилете ѝ леки,
     днешния ужас -- проклет!



© Тошко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дано утре вече е днес за теб!
    Много хубаво стихо, Кавалере!
  • Нека,но защо утре?! Защо не днес?!
  • А на мен ми хареса усета за ритъма в изказа.
  • Хареса ми оптимизмът!
  • Благодаря на всички! Съгласен съм, Стеф. Ама нали сме си оптимисти ...
  • Хареса ми стихат ти! Но времено понякога просто притъпява, не лекува...
  • Красив стих, септиолет/не съм сигурна има ли такъв?/! Много са специални чувствата между вчера, днес и утре.
  • Страхотно!!! Много ми хареса, Тошко! Поздрав!!!
Random works
: ??:??