May 11, 2006, 10:45 AM

ВРИЧАНЕ 

  Poetry
696 0 3
Погледни ме!Видя ли се в очите ми?
Във тях откриваш ли искрица от любов?
Така гореща е като сълзите ми
и силна като Божи благослов.

Дали ще я разпалиш-не гадая,
но виждам нерешителност в теб.
Какво е провокирало-не ще узная,
а и дали ще любя занапред.

Аз ще положа нежни грижи
и ще стопята стената-лед пред мен,
за да откриеш,че можеш да се смееш,
че има обич в този мрачен ден.

Мечтите ти за сигурното бъдеще са слепи,
но ще протегна длани към света
и ще изтрия с изворна вода очите ти,
за да приемеш с доверчивост любовта.

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??