Dec 7, 2010, 6:48 AM

Все някога... 

  Poetry » Phylosophy
538 0 10

Все някога и аз ще подредя

предметите и мислите си вкъщи

и капнал си от вихрена езда,

блажено у дома ще се завръщам.

 

А може би, защото съм богат

на пориви и всякакви приюти,

не ми достига време и мерак

да свия тук в гнездото си уюта.

 

Но знам, ако това, все пак, се случи,

то моята душа неокована

ще дращи по затлачени улуци

и вън ще полети с кървяща рана...

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??