Jun 15, 2022, 3:52 PM

Всеки август 

  Poetry » For kids
692 8 17

Всеки август децата в квартала

заминават на юг на море.

Край Созопол, Бургас и Кавала,

а понякога… и в Сен Тропе.

 

Те са винаги… с майка и татко.

Не пътуват със много багаж.

Край морето разпъват палатки

до капанчета с пясъчен плаж.

 

Те с охота на мен ми разказват

всеки август къде са били.

Свои снимки от плажа показват

до делфини сред сини вълни!

 

Аз ги слушам и всичко попивам.

Но не искам да ходя със тях.

Искам… Мама до мен да е жива!

С моя Тати да падам от смях!

 

Аз отдавна съм кръгло сираче.

Само Баба е вкъщи до мен.

Всеки август, през лятото плача

в най-ужасния траурен ден.

 

 

 

Юри

Йовев

Юни

2022 г.

© Yuri Yovev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??