Jan 17, 2021, 3:33 PM  

Всичко 

  Poetry
315 7 15

Сега вися на косъм от капана

да падна в слепотата ти красива –

очите ти - безкрайни океани.

Да... зная, че безкрайността убива.

 

Но смятам да рискувам. Ще се гмурна

да плувам във водата надълбоко.

Разбирам, че сърцето ти е бурно,

но мисля,че да го прегърна мога

 

така че да започне то ритмично

да бие по сърдечната си крива.

И учейки се нежно да обича,

по неговия пулс ще се извивам.

 

Ще стане тихо. Много, много тихо.

В небето ще се любят бели птички.

В ръцете ти ще бъда два-три стиха.

А ти в ръцете ми ще бъдеш всичко.

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??