Aug 25, 2023, 8:57 PM  

Момичета 

  Poetry » Other
718 18 38

 

Тази есен настъпваща много на мене прилича,
всяка сутрин ятатата изпраща по дългия път
и в душата си песните къта, припява. Момиче
е в душата си още, а в косите – сланите блестят.

 

И разбирам я, даже когато по цигански лъже:
— Всъщност знаеш ли, скъпа, че лятото почва от днес?
Просто кланът момичешки тайна да пази е длъжен.
Няма зима и старост, момичета! Всичко е шест!

 

Като мене е рошава, с рокля на пъстри квадрати,
златни точици крие и тя в дяволити очи,
знае как и кога по врабците хабер да ми прати
и кога да подвие нозете край мен, и мълчи.

 

Като мене върви през града – невидяна, нечута,
тя си носи палитра, за мене небето е лист...
Тя е циганка дръзка, а аз съм с душа на кошута,
но под нашите длани светът ни възкръсва лъчист.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Вдъхновено от:

https://otkrovenia.com/bg/kolaji/esenna-prikazka-3

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??