Apr 27, 2016, 12:51 AM

Всяка седмица е страстна 

  Poetry » Civilian
428 0 3

Всяка седмица у нас е страстна.
Всеки ден беди пълзят, кръжат...
И все по-бясна
властническа каста
води ни...
към смърт...

Безбожници,
негодници

зачеркват с черен кръст
човека и народите...
Въртим се в кръг.
И чакаме покорно
да изсъхнат
родните ни корени...
Кърви светът.
А вярващи и грешни
мъкнат
кръста на надеждата,
че може би ще се спасят
отвъд...

Марин Тачков
26 април 2016 г.

© Марин Тачков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви!...
  • Колелото се завърта за минути... А все нещо трябва да мъкнем Много ми хареса!
  • Въртим се в кръг.
    И чакаме покорно
    да изсъхнат
    родните ни корени...
    Поздрав! Жалко че съхнат, съхнат...
Random works
: ??:??