Jan 19, 2024, 7:57 AM

Вяра в духа 

  Poetry » Phylosophy
133 1 8

Не минавай по лесния път!

Уж летиш – все пред някого лазиш.

Там жарава пред входа в отвъд

очертала е надпис: „Омраза“.

 

Там блещука сред дим зарево

и под склона реката е в лава.

Там стърчи овъглено дърво

с плод, ухаещ на гнило: „Забрава“.

 

Не потегляй по лошия път –

сред миражи в цъфтящи градини.

Сън животът е в крехката плът.

Срок на годност – едва сто години.

 

https://www.youtube.com/watch?v=DwrkTJrwIYI

 

 

 

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??