Jan 29, 2015, 5:33 PM

Вятърно звънче 

  Poetry » Love
704 0 2

ВЯТЪРНО ЗВЪНЧЕ

 

Надежда Павлова /Перличка/

 

Ти знаеш ли... Понякога ми липсваш...

Усещам устните ти върху моите.

Дали ти пращам някак тъжни мисли?...

Задрямал е навярно в мене клоун...

 

Тогава пак си спомням за ръцете ти,

за ласките, преплетените пръсти,

за топлите очи със цвят на кестени...

Смехът... От вятърно звънче мъниста...

 

Днес пак си спомних. Слушах наш'та песен,

онази, за прашинки срещу вятър,

за огън, от пустинята донесен

и скитник, срещу буря сам излязъл...

 

Заспивам... Музиката ме прегръща...

Полюшват се мънистата и плачат...

Тъгата утре няма да е вкъщи,

но знам, че ще се върне пак със здрача...

 

22.11.2014

© Надежда Павлова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Пишеш и много образно.
    Ще те чета!
  • Казвала ли съм ти, че харесвам лириката ти! Има нещо много притегателно в нея... перлено
Random works
: ??:??