Вятърът на моето никога
Златната есен с всички цветни акорди пуснах в душата ми бледа да броди.
Притихнала на люлката от детство гледах земите на своето наследство.
Завещани от лъчите на слънцето златно, което сбогува се с деня в моите обятия.
Косите бакърени с шал ме наметнаха. Светулки закъснели в житата просветнаха.
Не са жита - а трева изкласила от мъка. Сълза сред фенери е всяка светулка.
По пътя видях нечакан един силует - моят спомен вървеше уморен все напред.
Очертаваше фигура позната на мъж. Онзи, който не видях в деня и веднъж.
Отново без лице, без цвят и в тишина. Отново красив, истински и с душа.
И там сред полята от златно зелени треви, сред дървета с цвят разплакали дъги,
по път прашен и земен, и много солиден Той вървеше усмихнат угрижен към мен.
Душата ми къс по къс ставаше цяла. Бе близо да сбъдне, за което не е мечтала.
Шалът бакърен откри с жест лек рамената и тихо разшумоли се под мене земята.
Една подир една всяка крачка бе стенание, бе дума, ред от неизречено признание.
И всяка бе по-близо до тялото и до душата. Гледах го с усет за непочувствани обятия.
Земята твореше от звуци своята песен, онази балада с акорди на сбъдната есен.
Куплет подир куплет звучеше блажено. Празнотата изпълваше от всичко ненамерено.
Песен на която танцувал би унесен... Която вятърът до онези земи ни донесе.
Събирал я от пориви във всички посоки, всеобхватен, обсебващ, уморен да броди.
И ние танцувахме там сред злата и треви. Сред земя и небе, сред зелени лъчи.
Прегърнати от невъзможността и обречени.
Дъжд заваля... и отрече ни.
© Даниела All rights reserved.
Браво!