"Ще открия съвършена,
неувяхваща, нетленна,
крехка роза от Верона",
луташ се из виртуала.
Зад гърба ти свети бяла,
жизнена и драгоценна,
по библейски разкроена,
недолюбена икона.
Порасни, Ромео, всяка
росна пъпка цвят разтваря
и увяхва мимолетно,
спусне ли клепачи здрачът.
В твоята градина плаче
роза горко, безответно,
но дали ще те дочака,
друг флорист те изпревари.
© Светличка All rights reserved.