Apr 18, 2013, 11:41 AM

Вълци във агнешки кожи 

  Poetry » Other
2603 1 5

Преди да ме посочите със пръст -

поне се погледнете в огледало!

Че лесно се разпъва нечий кръст,

докато виждаш себе си във бяло.

 

Докато виждаш себе си светец,

уютно защитен от ореола,

развявайки цитати от мъдрец,

на който не познавате и пола.

 

Докато се присмивате на глас 

над падналия долу на земята,

а лижете крака на всеки с власт,

с които той ви блъска по главата.

 

Докато се представяте сами

за умни, за добри и за красиви,

а пълни са сърцата ви с злини,

които ви разлагат още живи.

 

Докато обещавате любов

и слепия дарявате с надежда,

а тайничко копаете му гроб

и правите скръбта му неизбежна.

 

Затуй се погледнете още днес!

Не. Знаете ли, по-добре недейте.

Страхувам се, че може от потрес

да вземете, случайно, да умрете...

© Васка Мадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??