Jul 25, 2021, 5:08 PM

Вълшебен оазис 

  Poetry » Free verse
435 2 6

Така ми се иска да ви кажа,

че се завърнах от дългото

ми скитане в пустинята...

където дните са

изпепеляващо горещи,

а нощите ледено студени.

Бродех с дни,

оставих стъпки

по - парещият пясък

в търсене на вълшебният

оазис в които да се огледа

душата ми бяла...

А нощем се завивах

със звездите където вятърът

пустинен - приказки разказва

за изгубените светове...

и разкрива най - невероятни

тайни и скрити послания...

За цветето на живота

което в нас расте, цъфти

и плодове прекрасни дава

когато го поливаш с любов

а после семенцата разпиляваш!

Та този свят да бъде мирен,

хармоничен и изпълнен

със надежда за утрешният ден.

Завърнах се...!

Сега съм тук в тихата си стая.

А музата изпълва ме с мечти,

любов и вътрешен мир...

Ех, тази реалност...!

Колкото и много

пътят си да губиш...

в един миг откриваш

вярната посока...

и виждаш колко много

време си изгубил

в търсене на несъществуващи

прегради...тогава вдигаш летвата

и разперваш крилата си за полет.

Развява вятърът звездната одежда!

Трепти в нощта - обвива сетивата

а погледът ми изумруден -

попива любов и мир

под звездният разкош...

И съм себе си...

И съм истинска...

 

21.04.2021г

Катя Джамова

 

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Роси, благодаря ти за хубавия коментар!
  • Превратна точка в живота. След дългия път в пустинята, разбираш кой е твоят оазис! Бъди винаги истинска! Хареса ми!
  • Младене, благодаря ти от сърце за хубавите думи и коментар!
  • Затрогваща изповед за завръщането във вълшебния оазис след престоя в пустинята. Неволно направих паралел с престоя на Иисус в пустинята. Изглежда, че всеки такъв престой е необходим за духовното ни израстване. Поздравление, Катя - вълнуваш!
  • Миночка, благодаря ти от сърце за искрения коментар
    и прекрасните пожелания! Бъди благословена!
  • Благополучно завръщане, Катя, радваме полетът който си направила и вдъхновението, осенило душата ти. Желая ти успех и обич в живота!
Random works
: ??:??