Вълшебна нощ, вълшебна и разнежена,
Явяват се звездите във небето - свита чудна,
Разкош в косите си закичили - светулки дивни,
А ние с теб, ръка в ръка вървим... пред нас пътека лунна...
****
Нощта с морето е в прегръдка.
Атлазени вълни танцуват.
Докосват те нозете боси,
Ефирно, топло ги заливат,
Жадуващо ги галят и отплуват,
Докосват ги, шумят пенливо,
А сякаш ги целуват нежно...
****
Любов със вкус на сол по кожата се е пропила,
Южният ветрец игриво косите ни заплита,
Босоноги тичаме, оставяме следи по пясък мокър,
Огледални образите ни в морeто се размиват.
Вълшебна нощ, разнежено вълшебство...
© Малита Малита All rights reserved.