Nov 21, 2023, 2:37 PM

Вълшебница 

  Poetry » For kids
243 0 3

Вчера, както си играх, 

покрай буйната река, 

камъчета си набрах

и открих пръчка една. 

 

Не каква да е, ами вълшебна, 

как разбрах ли? Лесно беше. 

Допрях скала - стана скъпоценна! 

А само как тя блестеше!!! 

 

Затичах се към къщи. 

Реших котката в блестяща

Маца аз да превръщам. 

Не стана, а ме одращи... 

 

Побягна, събори стола, 

брат ми тя умело прескочи, 

след това влезе чак в хола... 

Мама вратата й посочи.

 

А на мене кротко рече:

Всичко в ред да оправиш, 

лесно ще ти бъде вече,

маг си, да не се бавиш! 

 

Пръчката си взех, опитах с магия

къщата да подредя, 

но не се получи, няма да крия. 

И това не е беда! 

 

Плюх си на ръцете

и се трудих здраво!

С радост на сърцето

чух от мама ''браво''!

 

После тя ми каза, с усмивка блага:

Вълшебница си щом се трудиш, 

Вълшебница си щом ми ти помагаш

и не се скатаваш и чудиш! 

 

 

 

 

 

 

© Людмила Данова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??