Jan 21, 2021, 7:28 PM

Въпрос 

  Poetry » Love, Phylosophy
364 1 0

Кой разбра какво е обич?

Дали е стока, чувства, красота?

Дали е в яростният бяг на бурята?

Или е в  тишината на една сълза?

 

Дали е стока за една размяна?

Обичам те - обичаш ме - така.

Има я на рафта в магазина,

има даже и цена.

 

Дали е порив на сърцето,

копнеещо за смях и топлина?

Което, ако не е споделено,

превръща всичко във тъга?

 

Или е в красотата на небето,

изгарящо във изгрев нов.

В солената прегръдка на морето.

В дъгата с нежен благослов.

 

Да обича е съдбата на сърцето,

нехаещо за наща суета,

без заеми,без срокове- във времето

на цял един живот на таз земя.

 

© Гълъбина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??