Dec 31, 2018, 2:21 PM  

Върховете копняни! 

  Poetry
312 1 1

Тази Зима тъй дълго я чаках -
моята в бяло облечена булка!
Пролетни сълзи дъждовни изплаках,
слънчево свирих на лятна цигулка...

 

Есенно пъстри край мене цветята
дом бяха за душата на малки светулки.
С нежен воал ме обгърна мъглата
дъхът ми разкъсвайки на пресекулки.

 

Очакват дърветата с клони във сиво
снегът белокрил да пречисти душата!
Копнеят очите за нещо красиво!
Щом живееш на ниско - това е Съдбата.

 

За това Върховете са толкоз копняни
и привличат ме силно, като магнит.
Бело-снежно пречистени, от Слънце обляни...
Духът там се чувства свободен, открит!

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??