Върви напред, когато те подхвърля животът.
Върви напред, когато ти отнемат радостта,
когато ти рухват мечтите.
Продължавай, защото вчера го няма вече,
а днес денят те чака.
Радвай се! Мисли! И мечтай!....
Усмихвай се! Смехът е слънце!.
Смехът прогонва мрака!
Вярвай на очи, които се радват за тебе.
Помни любовта! Отминавай болката безмълвно!
Вглеждай се в малката светлина, от
голямата се ослепява.
Радвай се на сърце, което те обича.
Радвай се, ти имаш себе си!
Съхрани дъжда, който вали в сърцето.
Окъпва те радост, че си обичал.
Върви само напред!
Да!... Обичай и вярвай! Мечтай!...
© Йонка Янкова All rights reserved.