Jun 22, 2022, 10:27 PM  

Вътре ми е хубаво и лятно 

  Poetry
272 1 8

Времето  –  златиста необятност 
сладко е, на диня ми ухае,

вътре ми е хубаво и лятно,
миг след миг изгряват в низ безкраен.

Морски вятър чувствата развърза,
пясъкът петите ми погали,

бавно плувам в лятото – не бързам,

как ли ще си тръгна, но едва ли.

Леят се минути в морско синьо,
лъскава е лятната ми кожа,
тук съм и когато си замина,
мое си море – копнеж възможен.

Пиша по вълните стих нетраен

после на брега го рецитирам,
слуша корморан език незнаен,

нещо отговоря, не разбирам.

 

Лятото – езикът общ ни връща

усетът, че заедно живеем

в този ден – щастлива жълта къща,

утре още малко е, но зрее. 

 

 

 

© Милена Френкева All rights reserved.

Времето е синьо с капки злато.
Утрото е нежно и високо.
Кацанало на рамото му лято
сочи с пръстче хиляди посоки.
Вятър пухен към морето бърза. ...
  374  14 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??