Dec 15, 2012, 8:48 PM

Във лабиринта на нощта 

  Poetry » Other
430 0 2

Аз светя винаги със своя,

не с отразена светлина.

Възторга гоня, не покоя

във лабиринта на нощта.

 

И грешна като пеперуда,

родена в пламъка на свещ,

изгарям като малко чудо

в последна глътчица копнеж.

 

В сърцето ми – дъжовна капка –

се къпят мисли и неща.

Пътувам с невидúмка шапка

из лабиринта на нощта.

 

Все недовлюбена и дива,

се скитам с пламнали очи.

Гневът ми вее руса грива,

със зъби скърца  и мълчи.

 

Изгубена, недоловима,

задъхвам се, без глас крещя,

без род, без смисъл и без име

във лабиринта на нощта.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??