Jan 23, 2021, 7:34 PM

Във времето 

  Poetry » Phylosophy
198 0 0

 

 

Разкроявам небето на мечти и тъга.

Колко много е взето!Има капка вина.

И снишавам гласа си, всяка дума е вик.

Няма как да сънувам онзи прелестен миг.

 

Разтопи се сърцето върху моята длан.

Колко тихо е вече… и не знам, аз не знам.

И разпадат се срички, но стихът е готов.

Няма нищо, че утре пак животът суров е.

 

Ако времето само е прогноза една,

но в душата тихо се прокрадва мечта,

аз в шепи събирам думи, знаци, лица,

в дните мои се спирам и поставям везна.

© Виолета Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??