Jan 6, 2012, 1:49 PM

Въздух за живот 

  Poetry » Other
573 0 3

Събуди се земята, топло сгряна 
от слънчев лъч на втори януари.
Посърнала от студ, а днес засмяна
намигна тя на млади и на стари...

Разходих свойте мисли край морето,
тъй царствено от залезното медно
и приказно от синьото, с което
погледна ме за миг...
и за последно.
Не синьото - от облачните дири,
на дядо то с очите ме докосна...
Дочувах още как гръдта му свири,
не в чест на таз година високосна,
започнала с тържествен звън и дала
надежда - да е по-добра година...
А топъл хрип, предричащ ни раздяла...
Помолих се...
И дядо се спомина...

Пръстта се сгрява, след това изстива,
но цвете да покълне пак ще иска!
Не ме боли, щастлив оттук отива,
попил от любовта на свойте близки...
И ще възкръсва в миговете святи,
в далечна песен от обичан глас...
Ще се завъртат спомени и дати,
че паметта пребъдва и след нас...

Очите ще сълзят и ще пресъхват,
докато се превърнат в небосвод...
Добрите хора може да издъхват,
но те ни дават въздух за живот!

Милена Белчева
02.01.2012г.

© Милена Белчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??