Apr 21, 2014, 11:32 AM

Възкресение 

  Poetry » Phylosophy
333 0 0

Исусе, нищо не разбрах...
възкръсна Ти, да се замислим...
животът ни е суета
и егоизъм непокръстен.

 

Исусе, вяра няма днес...
свещици палят в църкви всички,
но примерът е само в Теб -
не в агнешко със дроб сармичка.

 

Исусе, много ми тежи,
че греховете ми мърморят...
В молитвата ми се мълчи,
а с дяволите си говоря...

 

Исусе, дай ми сила днес,
да превъзмогна слабостта си...
на кръст съм разпнат всеки ден,
възкръсвам с Тебе във съня си...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??