Jul 30, 2022, 9:34 PM

Възторжено 

  Poetry
272 0 0

Лято,

оседлай

душата ми,

 

и я яхни,

и запрепускай 

с нея,

 

и

нека станете

побратими,

 

и „Аз...“ - 

да каже тя -

„ ...пред теб благоговея!“

 

Лято,

оседлай ми

същността

 

за колкото напред небето

позволи

лета!

 

А сетне 

в друго измерение

ти - лято, пак да си ми въжделение!

 

Но днес, когато твоят Божи зной въвлича

в наздравица сърца, душѝ и сетива,

възторжено пред тебе коленича

и за любов и мир чрез теб света зова!

© Стоян Минев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??