Feb 17, 2009, 9:45 AM

Ябълки след листопада ... 

  Poetry » Landscape
1292 1 20

Я Б Ъ Л К И

СЛЕД   ЛИСТОПАДА...

 

Греят ослепително край пътя -

здрави, едри - златни, превъзходни.

Дворът се е свил в пейзаж безплътен,

стонът му - в сърцето ще те бодне...

 

В края на ноември от дървото

гледат тъжно ябълки небрани,

сякаш Колелото на живота

тук е спряло с нелечими рани.

 

Листопадът, позлатил земята,

трима братя нейде е прокудил...

И я няма никаква ламята

приказно от сън да ме събуди!

 

Вее хлад от времето на Ева.

Той ще надживее плодовете,

а земята болки ще зачева...

Господи, върни и синовете!

 

     Послепис: До началото на декември тези

необрани плодове от сорта "Златна превъзходна"

бяха пощадени от силните мразове. Ако бяха от

народния сорт "Тамянка" може би нямаше да е

толкова тъжна картината, която за жалост не е

художествена измислица.

© Николай Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??