*по мотиви от Елтън Джон*
И даже лятото е хладно -
разхлаждаща несуета.
Сърцето вече не е гладно
за липсващата красота.
Луната вече е доволна -
намери Слънцето чрез теб.
Такава е душата – волна,
това е красотата в теб.
Като птичка ти освободи ме,
в затвор без клетка тънех аз.
Без да искаш ти спаси ме -
твой съм май навеки аз.
Но тъмница ти не представляваш,
ти не си затворен гроба -
ти надеждата отправяш
и отхвърляш в мене роба.
Ти душа си моя укрепена,
ти копнежа си ми летен.
И написвам простичко зелена
на сърцето твойта песен.
© Иван Събев All rights reserved.