Jun 19, 2019, 7:43 AM

Юлски дъжд 

  Poetry » Phylosophy
307 1 1

 

Съмнителен е този дъжд след жегата.

Тъй неочакван и недоверчив.

Копае кладенчета във земята -

крие си главата,

за свежест уж дошъл, а се изнизва лих.

Дори ми стана още по-горещо,

простря се мараня подир да спре.

Обърках се съвсем от юлската му нежност,

къде съм тръгнала,

тревите стигат чак до колене.

Ще питам лятото защо се заиграва

или да се предам на зноя пак.

Звъни във въздуха озон

и колендро гърдите стяга.

Горчиво за дъжда, изтръгнал стон.

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дъждът винаги е съмнителен - понякога отмива, друг път залива.
    Хубав стих.
Random works
: ??:??