Apr 6, 2021, 9:42 AM

Юначе 

  Poetry » For kids
549 4 14

Сиво котенце красиво,

палаво си и игриво.

Лапичката си подаваш,

с мене май се заиграваш?

И на баба със кълбото

се търкаляш под леглото.

Мишки много не ловуваш -

малко си и се страхуваш.

Сладко хапваш си попара,

пазиш я да не припарят

котараците големи,

че с настръхнала опашка

ще избягаш в миг при мене.

 

“Мъничкото ми юначе

ти недей, недей да плачеш,

и от тях се не страхувай,

а отивай и ловувай.

Те ще те научат всички

как се хващат сиви мишки!”

© Ивелина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??